Tips om hästkapplöpning

Viktiga tips för hästkapplöpning i alla väder

Det finns för närvarande fyra all-weather-spår i Storbritannien, med ytterligare en kurs i utveckling i Essex. I år kommer det att erbjudas 5 miljoner pund i prispengar för all-weather-säsongen, så racing lovar att bli det mest konkurrenskraftiga och spännande hittills. Max Redd tar dig runt på arenorna och avslöjar sina viktiga tips och råd för att göra ett mord när du satsar på hästkapplöpning på sanden.

Det finns för närvarande fyra all-weather-spår i Storbritannien, med ytterligare en kurs i utveckling i Essex. I år kommer det att erbjudas 5 miljoner pund i prispengar för all-weather-säsongen, så ayr acinglovar att bli det mest konkurrenskraftiga och spännande hittills. Max Redd tar dig runt på arenorna och avslöjar sina viktiga tips och råd för att göra ett mord när du satsar på hästkapplöpning på sanden.

All-weather racing får ofta samma respons från hästkapplöpningsfans som Marmite får från älskare av rostat bröd – du antingen älskar det eller hatar det!

Visserligen har möjligheten att titta på lågkvalitativa hästar som kör på sanden vid ett februarimöte på Southwell kanske inte har samma lockelse som Gold Cup på Ladies Day på Ascot på sommaren. Men det är ingen anledning till snobberi i alla väder. Faktum är att den brittiska all-weather racing scenen går från styrka till styrka. Och det här är förhoppningsvis goda nyheter för spelare som strävar efter att satsa på en vinst som satsar på lopp som körs “på stranden”.

De fyra arenorna i Storbritannien som för närvarande arrangerar all-weather platt racing är Lingfield Park i Surrey, Wolverhampton i Midlands, Kempton Park nära Heathrow och Southwell i Nottinghamshire. I år kommer listan dock att höjas till fem eftersom ett nytt spår öppnar på Great Leighs i Essex.

Glöm prognosen

Hästkappsmästerskapet i alla väder börjar i växel precis som den traditionella platta tävlingssäsongen avslutas på hösten. Allvädersäsongen 2006-2007 påbörjas i november och kulminerar i en storfinale på Lingfield Park i mars med Winter Derby. Med kentucky derby 5 miljoner pund i prispengar, jockey- och tränarmästerskap på gång och möjligheter för hästar med olika förmåga, bör den här säsongen vara den mest konkurrenskraftiga någonsin i Storbritannien.

Så vilka jockeyar, hästar och tränare ska vi följa på vädret, och hur kan racing på en konstgjord bana skilja sig åt jämfört med den på en annan? Förhoppningsvis, om du följer denna förkortade guide kommer du snart att vara på väg för att göra en seriös dosh från sanden!

Det kan skryta med en oöverträffad monicker, men racing i alla väder skiljer sig faktiskt något på var och en av de fyra arenorna som för närvarande arrangerar sporten i Storbritannien. Detta är en faktor som är väl värt att vara medveten om innan du bestämmer dig för att satsa på ett visst spår. Med undantag för Kempton är kurserna vänsterhänta. Tävling i Wolverhampton och Southwell äger rum kring pastillformade spår, medan Lingfields konfiguration är mer triangulär. Jag kommer att utöka betydelsen av detta lite längre fram.

En grundläggande punkt du måste ta itu med tidigt är hur den faktiska racingytan skiljer sig från en bana till en annan. Två typer av sand används för närvarande. All-weather-tävlingar som hålls i både Wolverhampton och Lingfield körs nu på ett material som heter Polytrack, vilket är en slags gummerad sand som minimerar effekten av ” kickback ” – effekten hästarna producerar när de dundrar över en löst toppad sandy yta . Polytracks konsekventa karaktär innebär att de flesta lopp kan köras i bra takt, så när du satsar på Lingfield eller Wolverhampton är det värt att komma ihåg vikten av att backa en häst som ser ut resan.

Med detta i åtanke skulle det vara mindre bekymrat för en häst med god form över 12 längder på dessa två banor att få trappas ner för att tävla, säg över 10 längder. Men det kan vara mer av ett problem för en häst som har gjort bra över, säg 6 längder om dess nästa utmaning var att springa över en mil eller längre.

Hästar för kurser

Emellertid används ett annat racingmaterial som kallas Fibresand på Southwell. Generellt sett ger detta en mer krävande yta jämfört med Polytrack. Om all-weather racing i Wolverhampton och Lingfield liknar att springa på motsvarande snabbt går på gräsmatta, är Southwells Fibresand närmare en gräsmatch motsvarighet till racing på mjuk eller till och med tung mark.

Notera denna faktor när en häst som har presterat bra i Wolverhampton eller Lingfield sedan ombeds att tävla ett lopp på Southwell – även om avståndet är detsamma. Innan du satsar i det här fallet bör du vara glad att hästen ser ut resan på denna annorlunda yta.

Lingfields skarpa konturer och relativt kort avslutning rakt betyder att det tenderar att gynna hästar som kan tävla med takten (eller “handigt”) snarare än långsträckta galopper som behöver tid för att avsluta sin körning. Banans utformning innebär att hästar ritade i dubbla siffror tenderar att ha en nackdel för lopp som går upp till en mil. Lågdragna hästar som kan tävla lätt bör ha en bestämd fördel när det gäller sprintlopp över minsta resa på fem längder.

Det är en liknande historia på Wolverhampton. 

Återigen har hästar som dragits lågt i 5 och 6 längder vanligtvis en fördel. Det är svårt för hästar att svänga sig långt in i raka utan att äventyra deras chanser. Men för tävlingsavstånd över en mil eller mer minskar dragningens inverkan snabbt.

Vi har redan hört att racingytan i Southwell skiljer sig från de andra spåren och det betyder att bakslag är mycket mer uttalat här än någon annanstans. Nästa gång du åker till stranden, få någon att kasta handfull sand i ansiktet och se hur mycket du gillar det! Av den anledningen tenderar Southwell att gynna hästar som kan tävla “framträdande” eller som beskrivs som “starka resenärer” eftersom de kommer att undvika så mycket bakslag som möjligt.

Att hålla sig till dessa riktlinjer för all-weather-vadslagning skulle hjälpa dig att ta lite mer pengar från bookmakarnas ryggsäckar än den genomsnittliga spelaren. Glad poäng!

Om författaren: Max Redd har försörjt sig på hästkapplöpning i över tio år. Han driver Redd Racing-rådgivningstjänsten som erbjuder medlemmar en GRATIS testversion och en 60-dagars pengarna-tillbaka-vinstgaranti.