Så mycket tjänar de bästa pokerspelarna

Livet som professionell pokerspelare lockar många, tanken på ett liv där du kan styra över dina egna arbetstider och ha mycket fritid är önskvärt hos de flesta. De stora miljonbeloppen som många proffsspelare håvar in är såklart inget att tacka nej till heller. Att bli pokerproffs kan nästan alla bli men det ligger ofta enormt många timmar av träning, tid och disciplin bakom de största proffsens framgång. Det är också viktigt att inse att allt inte kommer gå på löpande band, du kommer stöta på allt från förluster till orättvisa spel.

Att spela för underhållning mot att spela som sysselsättning

Att spela poker endast för nöjets skull skiljer sig rejält gentemot att spela professionellt. När du spelar för underhållning är det oftast för att ha kul och testa dina kunskaper, i det här fallet är en vinst endast en härlig bonus. När du spelar på en professionell nivå är ditt enda mål att vinna, detta då pokern är din främsta inkomst och du behöver en vinst för att kunna betala räkningarna. Det kan verka tråkigare att spela professionellt, särskilt om du tänker att du gör om ditt nöje till ett jobb. Men de mest framgångsrika spelarna har en odödlig passion för spelet och för dem har de det bästa jobbet i världen.

Pengarna kommer från turneringar

Att leva på poker är fullt möjligt när du har gjort ett namn för dig. De allra flesta pokerspelare som idag räknas som världens bästa har med största säkerhet blivit kända tack vare sina vinster i olika tävlingar och turneringar. Det finns ett flertal olika pokerturneringar världen över och inom dessa finns det stora prispottar som vinnarna kan kamma hem. World Series of Poker (WSOP) har bland annat en prispott på nästan 10 miljoner kronor! Alla turneringar har inte lika höga prisvinster men de pokerspelare som har ett antal vinster under bältet är ofta goda för några miljoner.

Du kan med andra ord tjäna riktigt saftiga summor på poker. Men vägen mot miljonbeloppen kan vara mycket lång, du måste först bevisa dig i de mindre tävlingarna, innan du kan sätta tänderna i de stora mästerskapen.

Spela ansvarsfullt

Det är enkelt att ryckas med i stundens hetta och gå all in när du tror att du sitter på en riktigt bra hand, en strategi som ibland funkar riktigt bra, men om du kör på denna taktik mer ofta än sällan kommer du snart se att dina pengar sinar. Att spela ansvarsfullt är en mycket viktig del i alla spel där du satsar pengar, det är dessutom rekommenderat att du har satt en budget och håller dig till den. Märker du att förluster gör dig väldigt arg, att du tar ut frustrationer över en förlust på dina vänner och din familj eller att du bränt din budget och behöver låna pengar för att kunna spela – är det dags att ta