Rid en häst på ett säkert sätt

En webbplats, bok eller video lär dig inte hur man rider en häst. Den perfekta metoden för att lära sig rida på en häst är med hjälp av en kvalificerad tränare eller instruktör som kan se dåliga vanor innan de fastnar, råda dig om potentiella misstag, uppmuntra dig och ge hjälp för att hålla dig säker och bekväm.

Oavsett om du planerar att lära dig rida engelska eller västerländska, kan du dock förbereda dig och lära dig vad du lär dig när du är på en häst. Här är vad du behöver veta för att åka häst säkert.

Innan du börjar rida

Det är möjligt att det första du lär dig om ridning inte är grundläggande ridkunskaper. Du kan stöta på ridskolor där allt du behöver göra är att hoppa på hästen och rida. Att lära sig att knyta, brudgummen och leda hästar är dock en viktig färdighet som hjälper dig att bättre förstå hästar, vara säker och ha roligare. Detta är särskilt viktigt om du tänker gå ut på egen hand när du har återhämtat dig.

Sätt dig.

Det är dags att sadla upp för din åktur nu när din häst är säkert bunden och preparerad. Lär dig hur du sätter på en engelsk eller västerländsk sadel och träns och hur du justerar en västerländsk sadel.

Montering

Du vill börja igång så snart din häst är preparerad, sadlad och redo att rida. Men skynda inte på saker: det är avgörande att veta hur du monterar din häst och, när du väl är där uppe, hur du sitter ordentligt i sadeln när du rider.

Fortsätt gå.

Du kommer att känna dig besvärlig och instabil när du börjar rida första gången. Du kan känna att du inte kan få alla dina kroppsdelar att utföra det de är avsedda att göra samtidigt. Du kan använda muskler som inte är vana vid att utföra den uppgift du efterfrågar, och du har svårt att komma ihåg allt du behöver utföra. Övning är nyckeln.

Promenera, stanna och svänga

Hur man tippar hästen att gå och stannar: Din instruktör kommer först att visa hur man tippar hästen att gå. Om du aldrig har ridit tidigare kommer det att ta lite tid att vänja sig vid hästens rörelse.
Svängning (engelska): De flesta engelska ryttare lär sig att rida sina hästar med direkt tygel.
Svängning (västerländsk): Majoriteten av västerländska ryttare kommer att lära sig att hålla nacken.

Trav, jogging, galopp eller galopp är alla exempel på ridning.

Det är dags att lära sig cykla i snabbare hastigheter när ditt självförtroende och dina förmågor växer. Var inte rädd för att pressa dig själv, men känner dig inte förhastad. Att lära sig rida ska vara roligt, inte skrämmande.

Vikten av övning kan inte överskattas. Trav, särskilt att posta trav, kan vara en svår färdighet att bemästra. Det kommer snart att bli en andra natur att göra det.
Sitt trav: Att sitta i trav är en svår färdighet att bemästra. Dessa tips kan hjälpa dig att återfå din studs.
Galopp eller lope: Galopp eller lopning är mycket roligt, och om du har koll på det är det nästan lika enkelt som trav.

Ridningssäkerhet

Även om dessa inte är ridförmåga, är hästsäkerhet alltid en övervägande. Eftersom det kan vara svårt att komma ihåg så många nya saker kan din tränare hjälpa dig att påminna dig om dessa säkerhetstips när du rider.

Arenas etikett och säkerhet: Precis som trafikregler hindrar ryttare från att komma för nära eller stänga av varandra, hindrar arenas etikett ryttare från att komma för nära eller stänga av varandra.
Vägsäkerhet: Att åka på ett spår är ett äventyr som medför några risker. Vet vad du ska hålla utkik efter så att du kan vara förberedd.
Åka säkrare efter mörker: Extra vaksamhet är avgörande om du fastnar (eller går ut) och rider efter mörker.
Åka vid sidan av vägen i säkerhet: Hästar och trafik brukar inte blandas. Men om du måste cykla längs vägen, var försiktig.

Utöver det grundläggande

Dessa förmågor går utöver det grundläggande. Under ledning av en erfaren tränare lär du dig att falla av och utföra en nödavstängning. Bär alltid hjälm och lämpliga stövlar eller säkerhetsbygel. Överväg att bära bröstskydd samt ett munskydd.

Säkerhetskopiering, även känd som rein-backing, är användbar i en mängd olika situationer.
Ride bareback: Att köra bareback är mycket roligt, och det är också mycket varmare på vintern!
Hur man går av marken: Om din häst bultar, bockar eller på annat sätt uppför sig fel kan nödstigningar och fall på rätt sätt hjälpa, men det finns ingen bestämd metod för att undvika olyckor och skador när du rider en häst.
Vad din tränare kan lära dig om att stiga av snabbt är hur man utför en nödavstängning.

När du är färdig med ridningen, ta hand om din häst.

Att vara en bra ryttare/hästkvinna innebär att ta hand om din häst även efter att den har slutfört sin uppgift. Du vill inte att din häst ska vara obekväm medan den rids, och du vill inte heller att den ska tro att ridning är allt arbete och ingen lek. Så här tackar du din häst utan att gå ur sadeln.

Demontera: Vi måste gå av våra hästar någon gång eftersom vi har andra saker att utföra. När du har avslutat din resa är det första steget att stiga av din häst ordentligt.
Efter att du har ridit, ta hand om din häst: En ridad häst, inte bara skickligt utan också välskött, är en indikation på bra hästskap. Så här kan du koppla av och brudgummen din häst efter en åktur.
Säkra godisar kan användas för att belöna din häst: Belöna din hästkompis med en godbit för ett bra jobb. Men gör det med försiktighet.