Ridningssäkerhet

Skador på hästryttare i nyheterna: En 12-årig flicka fick katastrofala hjärnskador efter att ha kastats från en häst. På grund av kraftigt nederbörd kvällen innan hade leden de åkte på blivit lerig och hästen hade tappat fotfästet. Även om flickan bar hjälm vid den tiden, var kraften i fallet tillräcklig för att skada hennes skalle och hjärna. Hon hade nästan säkert dött om hon inte hade hjälmen. Flickan har genomgått 14 operationer sedan olyckan och har två gånger gått i koma. Hennes föräldrar måste nu ge henne vård dygnet runt, men hon återvinner gradvis förmågan att kommunicera och interagera med människor.

Statistik

I USA finns det uppskattningsvis 30 miljoner hästryttare.
Ryttare hade större skador per körtimme än motorcyklister och autolopp.
När ryttaren demonteras sker 20% av hästrelaterade skador. Ryttaren sparkas eller trampas vanligtvis av hästen, vilket resulterar i dessa skador.
Ryttare som kastas eller faller från hästen är de vanligaste monteringsskadorna.

Hästfaror

Hästar är enorma, kraftfulla varelser med enastående hastighet och styrka. Hästar kan nå höjder på 6 fot, väga över 1000 pund och nå hastigheter på 35 miles i timmen. Frakturer, blåmärken, nötningar, stukningar, påkänningar och hjärnskakningar är de vanligaste typerna av hästskador. Hästskador kan också hända på marken på grund av att man trampat på eller sparkat av hästen. Att bli kastad från en häst utgör den största risken, vilket resulterar i allvarliga nack-, ryggrads- och huvudskador.

En säker metodik

Hästar skrämmer lätt, och det är då de flesta skadorna uppstår. Att utbilda all personal och ryttare om farorna med skräckslagna hästar och hur man skrämmer dem hjälper till att förebygga skador. Följande är några exempel på saker som kan skrämma en häst:

Oväntade eller plötsliga drag

Ljud som är höga och oväntade (larm, visselpipor, klockor, mobiltelefoner, skrik, etc.)
ett stort antal människor
Andra varelser (till exempel utlösta hundar)
Insekter som getingar och andra insekter
Blinkar från kameran

Säkerhetsförslag

Ridning är en rolig och spännande sommarlägeraktivitet som många barn ser fram emot. Även om det finns risker i samband med ridning på grund av dess storlek, kraft och oförutsägbara natur, kan några enkla säkerhetsåtgärder säkerställa en trevlig och säker tidsfördriv.

  • Hjälmar: Alla ryttare bör alltid använda hjälmar. American Society for Testing and Materials rekommenderar att alla hjälmar uppfyller deras krav (ASTM).
  • Inspektera ridplatser: Som nämnts ovan är det viktigt att inspektera alla områden där ridning sker regelbundet för att säkerställa ingen farlig terräng.
  • Korrekta sadlar: Se till att alla ungdomar är korrekt utrustade för selar. Ungen kan vara mer benägen att glida ur sadeln och tumla om den har fel storlek.
  • Korrekt klädsel: Alla ryttare måste bära nödvändig ryttarklädsel, utan undantag.
  • Stängda skor hjälper dig att skydda din fot om en häst trampar på den. För att förhindra att foten glider in i stigbygeln och fastnar bör skor ha en häl.
  • Byxor ska bäras hela tiden, och jeans är OK.
  • Skjortan måste stoppas in.
  • Handskar föreslås också för att hålla tyglarna från att glida om dina händer blir svettiga.
  • Se till att alla cyklister övervakas hela tiden. Personal bör övervaka ryttare för att se till att de är bekväma på hästen, följer alla regler och kör säkert. Laget bör också hålla utkik efter indikatorer på obehag eller ovanligt beteende hos hästarna.
  • Personal- och ryttarutbildning är en annan viktig del av ridsäkerheten. För att säkerställa att alla ryttare är korrekt utbildade bör alla anställda vara bekväma och erfarna runt hästar. Alla oerfarna ryttare bör också visa sin förmåga att rida säkert innan de sätter sig på en häst.

Ansvarslagar för hästar

En annan viktig del av ridsäkerheten är att visa statens häststadgar på en framträdande och lättillgänglig plats. Genom att lägga upp dessa lagar kan du se till att ryttare känner till de inneboende riskerna med ridning. Dessa varningsindikatorer hjälper också till att skydda ditt företag vid en skada. Varje stat har sin egen uppsättning regler och förordningar som reglerar språket på dessa tecken och kraven för att visa dem korrekt. Se till att du är bekant med din stats lagar om hästansvar.

Undantag

Se till att alla ryttare som deltar i ridaktiviteter har undertecknat och slutfört undantag. Se till att en förälders eller vårdnadshavares underskrift erhålls om deltagaren är under 18 år. Varningsspråket från de uppsatta skyltarna måste inkluderas i dessa utgåvor.