Kentucky Derby

Historien om Kentucky Derby

Kentucky Derby är en av de mest prestigefyllda hästkapplöpningar i USA. Dessutom är detta också en av de äldsta rasen. Den första körningen av denna överlägsna hästkapplöpning startade officiellt 1875.

Kentucky Derby grundades av överste Meriwether Lewis Clark, jr. Som då var hästkapplöpare och hade rest till många ställen för att bevittna olika hästbyxor i Europa. Praktiskt taget inspirerade det prestigefyllda Epsom Derby i England och Grand Prix de Paris överste Clark, Jr. att också organisera en.

Varför började Kentucky Derby?

När han återvände till Kentucky organiserade överste Clark, Jr. Louisville Jockey Club för att samla in pengar för att bygga högkvalitativa racing anläggningar precis utanför Kentucky. Detta spår fick senare namnet Churchill Downs efter överste Clark, Jr.s släktingar som tillhandahöll landet för tävlingsbanan. Detta var då hem för Kentucky Derby.

Ursprungligen kördes Kentucky Derby på 1 1/2 miles, vilket är samma avstånd som kördes vid Epsom Derby. Detta ändrades senare till 1 1/4 miles och har fortsatt tills idag. År 1875, framför cirka 10 000 personer, bestred ett fält med 15 treåriga hästar det första Kentucky Derby. Det första loppet blev en omedelbar framgång. Hädanefter har Kentucky Derby observerats årligen.

Idag, även om många människor vill bevittna Kentucky Derby, kan andra inte. Detta betyder dock inte att det inte finns några andra sätt att vara på Kentucky Derby förutom att vara där själv. Med de tekniska framstegen är nästan allt möjligt inklusive att kunna satsa i Kentucky Derby.

Historia & tradition

Onlinespelsidor ger många möjligheter till vadslagning på hästkapplöpning. Faktum är att det finns ett antal spännande hästkapplöpningssatsningar som du kan göra online, till exempel Quinella, Superfecta, Pick 3, Pick 4, Pick 6 och Straight Bets. Även om onlinespel inte egentligen är detsamma som den faktiska vadslagningen tips om hastkapplopning den verkliga åtgärden är; många onlinespelsidor erbjuder funktioner som låter dig också känna spänningen i den riktiga loppet.

För att göra kloka satsningar måste du dock noggrant välja den specifika typ av insats som du vill engagera dig i. Dessutom måste du förstå vad som är vad du gör innan du gör något. Dessutom är det viktigt att ta hästarnas fysiska skick och utseende innan du väljer den häst du satsar på. Slutligen måste du också kolla på jockey , särskilt hans track record.