Spel på hästtävlingar i Sverige sker via ATG (Aktiebolaget trav och galopp). Företaget, som ägs av Svensk Travsport och galoppförbundet Svensk Galopp har monopol på spel på trav och galopp. Det finns en mängd olika spel på trav och galopp som ATG anordnar:

  • V64 – i det här spelet ska man pricka in vinnarna i 6 stycken avdelningar. Man kan vinna på 6, 5 eller 4 rätt. Spelformen introducerades 1999 och körs oftast på Solvalla.
  • V65 – här kan man vinna på 6 eller 5 rätt. Spelet, som har funnits sedan den 18:e augusti 1974, körs fem dagar i veckan. Prispotten fördelas så att 50 % går till den som prickat 6 rätt och 50 % till den som prickat 5 rätt. Vid låg utdelning, eller att ingen prickat in 6 rätt, samlas pengarna i en jackpot.
  • V75 – det här är det vanligaste spelet där det oftast är mest pengar i potten. I det här spelet ska man pricka in vinnarna i 7 olika lopp, men även 6 eller 5 rätt kan ge vinst. Den största vinsten hittills på det här loppet är 67 312 633 kronor, vilket skedde i februari 2010.
  • Dagens dubbel – det är ett ganska enkelt spel som är ett av de populäraste. Det går att spela Dagens dubbel varje dag på de banor som även kör V64, V86 eller V75. Spelet, som hade premier på Solvalla 1987, går ut på att man ska pricka in vinnarna i två Dagens dubbelavledningar.

Ytterligare spel som arrangeras är bland annat Trio, Tvilling, och Dagens Flex.

Du kan spela på trav genom att öppna ett konto på ATG.se, eller besöka ett ombud och lämna in dina kuponger manuellt. På de flesta spel kan du även spela på en Harry Boy, vilket innebär att hästarna redan är utvalda åt dig. Vilken summa du vill spela för bestämmer du själv.